Tvrdá voda
Problematika tvrdé vody je obecně známá.
Špatně se v ní myje nádobí, hůř se s ní provádí hygiena a je potřeba víc přípravků. V neposlední řadě to má samozřejmě vliv na životnost a funkci spotřebičů.
Málokdo ale ví, že usazeniny vodního kamene v potrubí a spotřebičích jsou živnou půdou pro bakterie, které si v této ochranné vrstvě „lebedí“. Potřebný výkon na ohřev skrze tuto izolační vrstvu se zvyšuje, jak můžete vidět tady v tabulce:
Změkčovací stanice na vodu zabírají hodně místa, a ne vždy je pro ně prostor. A to nemluvím o pravidelném servisu a bohužel i často snížené chuti vody.
Ano, ta se dá doladit uhlíkovým filtrem, což je další součástí, kterou je potřeba měnit. A jak víte, chuť stejně často přes veškerý marketing zůstává mizerná.
Tvrdost vody je míra obsahu rozpuštěných solí vápníku (Ca) a hořčíku (Mg). Voda se podle tvrdosti dělí na měkkou, středně tvrdou, tvrdou a velmi tvrdou. U nás v ČR se tvrdost udává v jednotkách mmol/l.
Právě vápník (Ca) je tím, co nám způsobuje nárůsty vodního kamene.
Pokud by se ale vápník dokázal přeměnit na aragonit – minerál s chemickým vzorcem CaCO₃ (uhličitan vápenatý) , tak se zbavíme nežádoucích přilnavých účinků, které běžně při stejné tvrdosti vody vznikají.
Z toho důvodu používáme zařízení Aragonátor, jehož název napovídá přesně tuto funkci. Stejně tak jako náš produkt AquaSpin.
A výsledek? Bez servisů, bez chemie, bez nároků na prostor, ale s vlastnostmi měkké vody a lepší chutí.
Mimochodem, obsah uhličitanu vápenatého v půdě je také ukazatelem její kvality : čím méně CaCO₃, tím je půda méně produktivní.
Minerály jsou důležité.
Máme našeho zařízení odzkoušeno v Brně, Kladně a různých známých tvrdých vodách v našem kraji + výrobce zařízení přes 10 let v Německu, Francii a Itálii.
Pro případné poradenství s výběrem vhodného produktu k Vám domu nebo Vašemu podnikání jsme vám k dispozici.
